\
Salut,
Sunt Victoria și sunt pasionată de voluntariat. Entuziasmul şi pasiunea pentru voluntariat, interesul pentru antreprenoriat, dorința de a contribui la dezvoltarea unei societăți mai bune – m-au ghidat şi călăuzit în toate pornirile mele din ultimii ani, descoperind o mulțime de idei de afaceri, pe care mi-am dorit să le implementez. Dintre toate, am ales-o pe cea mai originală – EduJoc. Suntem o echipă de tineri entuziaști, care ne manifestăm grija față de generațiile viitoare, ne place să credem că putem contribui, alături de părinți și educatori, la formarea, educarea și creșterea armonioasă a unei genarații noi, pe care nouă ne place s-o numim generația Edujoc. Victor Hugo spunea: ,,Cu fiecare copil pe care-l educăm, câştigăm un om”, iar noi ne dorim să câștigăm cât mai mulți oameni!
Am creat EduJoc pentru a promova dezvoltarea mintală, învățarea continuă și activă în rândul copiilor. Propunem o gamă largă de jocuri de rol și jucării educaționale, extrem de utile pentru stimularea și valorificarea potențialului creativ al copiilor. O bună parte din angajații noștri (EduJoc este afacere socială de inserție) sunt persoane social vulnerabile, care altfel nu și-ar fi găsit un loc de muncă. Iar acest lucru aduce alte 3 efecte pozitive: unul economic, pentru că creăm locuri de muncă pentru toți oamenii, fără excepții. Persoanele care până nu demult erau ajutate, acum plătesc taxe către stat și participă astfel la dezvoltarea economică a țării. Generăm și efect social pozitiv pentru că, oamenii care erau parte din grupul vulnerabil, acum, sunt oameni de creație şi cineva care identifică soluții pentru problemele comunității. După 9 ani de joacă, pot declara că afacerea socială pe care am lansat-o, ne-a permis să ne reântregim familia și să ne consolidăm relațiile, suntem toți tineri, jucăuși și plini de idei inedite. Acum, EduJoc este o afacere de familie în care sunt implicați părinții mei și părinții soțului. Toți au un post de muncă care le aduce satisfacție și împlinire.
Pandemia a schimbat radical viața noastră, inițial, am intrat în carantină, însă efectele erau destul de dramatice, atunci, am hotărât să reprofilăm activitatea noastră și să producem viziere pe care să le oferim gratuit eroilor din primele linii. Împreună cu alți voluntari de la viziere.md am reușit să oferim peste 80 000 viziere. Apoi, am confecționat boxe de intubare și alte echipamente, oferite gratuit spitalelor, care au contribuit la diminuarea ratei de infectare în rândul medicilor.
Criza ne-a făcut să devenim mai creativi și mai implicați. Am trăit un adevărat ultramaraton, cu nopți nedormite, mese scăpate și multă epuizare, dar și rezultate remarcabile.
Încă de la începutul pandemiei, când distribuiam viziere și alte echipamente de protecție pentru eroii din halatele albe, ne-am propus să ajutăm și pacienții în lupta lor cu boala și să alinăm durerea despărțirii, singurătății și izolării de casă și familie.
Așa s-a născut ”fereastra speranței”, un dispozitiv creat pentru pacienții de la terapie intensivă care a permis accesarea pozelor, mesajelor video de încurajare sau chiar conectarea virtuală cu cei dragi, iar pentru copii continuarea studiilor online. Am reușit să creăm un dispozitiv care a adus lumină și speranță pe fețele celor care sufereau. Am mărit astfel, rata de recuperare și am scos de pe umerii medicilor presiunea și stresul ce venea din partea rudelor.
Dincolo de scutul de protecție sau viziera pe care am oferit-o medicilor, am reușit să le transmitem un mesaj de încredere, optimism, speranță, liniște și siguranță.
Vreau să vă marturisesc că efortul și energia pe care le-am investit, ne-a adus, fără să ne propunem neapărat, multe „remunerări” de ordin emotional, iar aceste daruri au depășit cu mult valoarea timpului investit de noi, am avut sentimentul de împlinire, am trăit emoţia de recunoştinţă, de solidaritate, am pus capul pe pernă seara sau uneori înspre dimineață împăcați, fiindcă am contribuit şi noi la ceva cu adevărat important în viaţă.
La noi găsiți jucării și jocuri educative pentru toată familia. Ne aflăm pe Mihai Eminescu, nr. 63 și online, pe edujoc.md, Facebook și Instagram.
Ai şi tu o poveste pe care ai dori să o împărtăși altora?